Pitkään it-alalla työskennelleenä olen huomannut tiettyjä lainalaisuuksia yritysten laitehankinnoissa. Miten on - kuulostaako tutulta?
  1. Uudet koneet hankitaan vain avainhenkilöille, ja niitä kierrätetään yrityksessä, kunnes ne hajoavat lopullisesti.
  2. Kaikki koneet ja laitteet ostetaan kovalla valuutalla ja roikkuvat yrityksen taseessa.
  3. Koneiden käyttäjävaihdot tapahtuvat profiilivaihdoksella. Niinpä koneelta löytyvät niin edellisen käyttäjän sukulaistytön rippikuvat kuin palkkakuititkin.
  4. Käytössä ole minkäänlaista elinkaariajattelua.

Laitehankintoja lykätään ehkä kustannusten vuoksi, mutta ennakoimattomuus se vasta kuluja tuokin. Kuinka monta työpäivää työntekijä onkaan ilman konetta, kun kone hajoaa vanhuuttaan? Täysin turhia kustannuksia!

Wisdomicin kanssa laitehankinnat sujuvat ennakoidusti ja tehokkaasti. Meillä on ratkaisut valmiina tehokkaaseen ja turvalliseen it:n hankintaan, käyttöön ja hallintaan – painottaen vahvasti kestävää kehitystä. Emme omilla valinnoillamme vielä maailmaa pelasta, mutta pyrimme ajattelemaan päätöksissämme myös jälkipolvea.

Tarjoamme laitteet kätevästi kuukausihinnalla

Ensimmäinen tärkeä asia yrityksen kannalta on, että kalliiden kertainvestointien sijasta me tarjoamme laitteet kuukausihinnalla. Laitevalikoimaamme kuuluvat tietokoneet oheistarvikkeineen sekä tulostimet. Wisdomic tarjoaa kattavat maksu- ja rahoitusvaihtoehdot, joista on rakennettavissa jokaiselle yritykselle sopiva kokonaisuus.

Valittavissa CO2-kompensoituja laitteita ekologisesti pakattuna

Toinen tärkeä asia on hankinnan kestävyys ympäristön näkökulmasta. Valitsemme asiakkaillemme parhaat laitemallit, joiden valmistajat panostavat kestävään kehitykseen. Esimerkiksi Lenovo tarjoaa CO2-kompensoituja laitteita.

IT-laitteiden pakkausmateriaali on toinen hyvä esimerkki laitevalmistajien tahdosta kantaa ympäristövastuunsa. Osa laitevalmistajista käyttää kierrätysmateriaalista tai 100 % biohajoavasta materiaalista valmistettuja pakkausmateriaaleja. Kierrätysmateriaalit ovat merimuovia (merestä kerättyä muovia, joka uusiokäytetään). Biohajoavat materiaalit tehdään bambusta sekä sokeri ruo’osta.

Jälkimarkkinat pidentävät koneen käyttöikää

Kolmas tärkeä asia on, että tarjoamme laitteille nykyaikaisen elinkaarimallin. Elinkaarensa päässä lähes kaikilla meiltä hankituilla koneilla on kysyntää jälkimarkkinoilla. Niinpä yrityksen käytöstä poistetut koneet päätyvät esimerkiksi opiskelijoiden käyttöön. Koneet toki tyhjennetään ennen myyntiin päätymistä asianmukaisesti Blankkon työkalulla.

Sujuva hankinta, asennus ja toimitus

Asiakkaamme tekevät laitehankinnat näppärästi verkkokaupastamme. Me toimitamme laitteen asiakkaalle valmiiksi identifioituna ja esiasennettuna. Prosessista on hiottu pois kaikki turhat kuljetukset ja lähituen matkustamiset – toimitus on helppo ja suoraviivainen.

Näppärää on sekin, että toimituksen yhteydessä konetieto siirtyy automaattisesti asiakkaan omaan käyttöomaisuusrekisteriin, josta koko laiteomaisuutta (laitteiden ikä, käyttäjä jne.) on helppo seurata.

Miten sitten kannattaisi lähteä etsimään tietä kestävämpään it-laitehankintaan?

Tässä muutama vinkki alkuun:

  1. Ensimmäiseksi kannattaa kartoittaa nykyinen laitekanta.
  2. Ovatko työntekijöiden työkoneet edelleen käyttökelpoisia?
  3. Onko laitteissa asianmukainen Onsite-takuu voimassa?
  4. Onko laiteomaisuus nähtävillä jossain helposti?

Me olemme apuna yritysten it-laitehankinnoissa. Kysy tarkempaa tietoa Tuomakselta sivustomme chatistä tai lähetä meille yhteydenottopyyntö Viisas vartti -lomakkeella. Vartissa Tuomas kertoo teille, miten kannattaa edetä.

Ps. Vihreydestä puheenollen, olemme asennuttaneet Kaarinassa sijaitsevan toimipisteemme katolle 150 aurinkopaneelia, jotka tuottavat lähes kaiken energian, mitä käytämme esimerkiksi esiasennuspisteessä!

 

Kristian Wessberg

Kaipaatko lisätietoa aiheesta? Ota yhteyttä!

Tietoturva-syöte