IPCC julkaisi hiljattain surullisen ilmastoraportin. Raportti antaa kovin vähän tulkinnanvaraa siitä, mihin suuntaan ilmastonmuutos on menossa.

Jos me emme pysty kestävään kehitykseen, omat jälkeläisemme eivät välttämättä näe niitä luonnon ihmeitä, mitä me olemme elinaikanamme nähneet. On kuitenkin lohdullista, että niin yksittäiset ihmiset kuin suuret organisaatiotkin voivat vaikuttaa asiaan, ihan pienilläkin valinnoilla.
Mitä yritys sitten voi tehdä pienentääkseen etenkin it-hiilijalanjälkeään?

 

Etäpalaverien mahdollistaminen oikeilla laitevalinnoilla

Oikeilla laitevalinnoilla saadaan vähennettyä – ellei lopetettua – turha matkustaminen palavereihin. Palaverit voidaan pitää tehokkaasti kotikonttorilta tai muusta etäpisteestä. Oikea laitevalinta tukee hyvin liikkuvaa työtä. Huomio kannattaa kiinnittää laitteen ääni- ja kameraominaisuuksiin, laitteen kokoon sekä kestävyyteen, sen sijaan että punnitsee laitteen ulkoasua ja houkuttelevuutta, kokoa ja hintaa.

Suosittelen tarkastelemaan omaa ostokriteeristöä uudelleen. Kannattaa myös tutustua laitevalmistajien testiraportteihin erilaisista tiputus- tai upotustesteistä, joista voi tarkastella laitteen kestävyyttä.

Joka tapauksessa vähemmän matkustelua = vähemmän hiilidioksidipäästöjä. Helppo yhtälö ja tähän kun lisää vielä paikasta riippumattoman työskentelymahdollisuuden ja vapautuvan ajan, pitäisi päätöksenteon olla helppoa. Auto kotiin ja hyvät työvälineet käyttöön!

 

Laitteen hiilidioksidipäästöjen huomioiminen

Toinen seikka, mihin laitevalinnassa kannattaa kiinnittää huomiota, on laitteen valmistuksessa, toimituksessa ja elinajan käytössä vapautunut hiilidioksidin määrä. Laitetta ostaessa voi kysyä, mitä minun ja mitä edustamani organisaation tulee tehdä, että kompensoin päästöt ympäristölle?

Pohdintaa ei ole pakko tehdä yksin. Me Wisdomicilla tarjoamme yritysten käyttöön Lenovon CO2-kompensoituja laitteita. Lenovon hiilikompensoidut laitteet tunnistaa CO2 -tarrasta koneessa. Hiilikompensaatiossa Lenovo tukee aurinkoenergia-, tuuli- ja biovoimahankkeita ja neutraloi siten tietokoneen arvioidun käyttöiän aikana syntyvien hiilidioksidipäästöjen määrän.

Lenovo on muutekin sitoutunut vahvasti suojelemaan ympäristöä panostamalla elinkaareen lopun tehokkaaseen kierrätysohjelmaan. Yli 90 % laitteen komponenteista ja osista kierrätetään materiaaleina uusiokäyttöön ja vain 1,1% poistetun laitteen materiaaleista määritetään jätteeksi.

 

Pienistä puroista syntyy suuretkin joet

Laitevalinnat ovat toki vain yksi tekijä yrityksen tiellä kestävään toimintaan. Me Wisdomicilla teemme monia pieniä ja isompia asioita ympäristöä kunnioittaen. Lue lisää seuraavassa blogissa!

Autamme mielellämme viisaissa valinnoissa. Varaa Viisas vartti ja keskustele Tuomaksen kanssa vihreämmästä it-kokonaisuudesta! Tuomaksen kanssa pääsee juttelemaan myös sivustomme chätissä.

Kristian Wessberg

Kaipaatko lisätietoa aiheesta? Ota yhteyttä!

Tietoturva-syöte