Viimepäivien uutiset ovat nostaneet yritysten tietoturvan suomalaisten tietoisuuteen uudella tavalla. Moni pohtiikin nyt tietoturvan merkitystä oman yrityksen liiketoiminnalle. Tietoturvaan vaikuttavia tekijöitä ja olemassa olevia riskejä voi olla vaikea hahmottaa eikä ihme, sillä tietoturva on täysin oma erikoisosaamisalueensa. Onneksi apua on tarjolla. Kokosimme alle selkeän polun parempaan tietoturvaan.

Ennakoi

 • Teetä tietoturvakartoitus: Tietoturvan kehittäminen kannattaa aloittaa tietoturvakartoituksella, joka kertoo tietoturvan nykytilan. Kartoituksessa käydään läpi IT-ympäristön tietoturvan tila (työasemat, prosessit ja politiikat, fyysinen turvallisuus sekä verkon tietoturva). Kartoituksen jälkeen osaamme suositella parhaita tietoturvaratkaisuja juuri teille.
 • Teetä haavoittuvuuskartoitus: Haavoittuvuuskartoituksessa kartoitetaan verkon laitteet tietoturvan näkökulmasta. Kartoitus löytää vanhat sovellusversiot, oletussalasanat sekä tiedossa olevat hyödynnettävät haavoittuvuudet eri tietojärjestelmissä.
 • Kouluta henkilöstöä: Tieto on yksi parhaista aseista hakkereita vastaan. Kun henkilöstö tietää, mitä keinoja rikolliset käyttävät, he osaavat välttää ilmiselvät riskit ja reagoida väärinkäyttöepäilyissä. Järjestämme tietoturvakoulutuksia verkkokoulutuksena. Henkilöstön tietämystä on mahdollista testata ennen koulutusta kalastelutestillä, ja rakentaa koulutus tarpeiden pohjalta.
 • Ota käyttöön monivaiheinen tunnistautuminen: Monivaiheinen tunnistautuminen on tärkeä osa kaapattujen tunnusten käytön estämistä.

Estä

 • Panosta sähköpostin tietoturvaan: Sähköposti on kenties suosituin hyökkäysväline helppoutensa ja laajuutensa takia. Sähköpostin salauksella voidaan estää arkaluontoisten tietojen vuotaminen ulkopuolisille.
 • Ota käyttöön DNS-suodatus: Kaikki tietojärjestelmät, laitteet ja myös haittaohjelmat käyttävät DNS:ää, joten DNS-suodatus on erittäin helppo ja tehokas tapa suojata käyttäjiä ja laitteita. Suodatus estää esimerkiksi käyttäjien menemisen kalastelu- tai huijaussivustoille.
 • Valitse uuden sukupolven palomuuripalvelut: Älykkäät palomuurit suodattavat liikennettä, havaitsevat hyökkäyksiä, muodostavat automaattisesti suojattuja yhteyksiä sekä pysyvät automaattisesti ajan tasalla.

Havaitse

 • Panosta älykkääseen tietoturvaan: Älykäs tietoturva on pohja hyökkäysten havaitsemiseksi nykyaikaisessa maailmassa. Jos hyökkääjä pääsee ohittamaan palomuurin, ei perinteisessä maailmassa enää mikään komponentti hälytä ja hyökkäysten havaitsemiseen menee keskimäärin satoja päiviä. Älykkäässä tietoturvassa analysoidaan työasemien tai palvelimien käyttäytymistä ja puututaan, jos käyttäytyminen poikkeaa normaalista.

Reagoi

 • Ulkoista hälytysten analysointi: Varsinkin älykkään tietoturvan tuottamissa hälytyksissä on tärkeää, että hälytys analysoidaan ja sen pohjalta suoritetaan oikeat toimenpiteet.

 

Tietoturvakartoituksesta on hyvä aloittaa tietoturvallisempi arki

Me Wisdomicilla lähdemme yleensä viisastamaan asiakkaidemme tietoturvallista ympäristöä Tietoturvakartoituksen avulla. Sen avulla saamme selville asiakkaamme tietoturvan nykytilan eli käymme läpi työasemien tilanteen, yrityksen yleiset prosessit ja politiikat, kartoitamme yrityksen fyysinen turvallisuuden sekä verkon tietoturvan tilanteen. Tämän kartoituksen jälkeen osaamme suositella juuri teille parhaiten sopivat tietoturvaratkaisut.

Mikäli Tietoturvakartoitus kiinnostaa, ota meihin yhteyttä. Tarjoamme kartoituksen loppuvuoden ajan puoleen hintaan.

Jätä yhteystietosi alle ja olemme sinuun yhteydessä:

 

  Tuomas Karhula

  Kaipaatko lisätietoa aiheesta? Ota yhteyttä!

  Tietoturva-syöte