Microsoft 365 Business Premium taistelussa turhautumista vastaan
Olipa kerran Sari ja Simo. Saria ja Simoa yhdisti moni asia – molemmat olivat tietotyöläisiä ja tekivät samankaltaista työtä omissa työpaikoissaan. Molemmat työskentelivät sotujen ja muiden henkilötietojen sekä palkkadatojen parissa. Sari ja Simo elivät ruuhkavuosien keskellä yrittäen tasapainotella työn, perheen ja vapaa-ajan kesken. Aika oli kortilla, niin töissä kuin vapaalla.
Tämä on tarina Sarin ja Simon työpäivistä – jotka eroavat toisistaan kuin yö ja päivä.

Sekä Sari että Simo tulevat juoksujalkaa töihin. Aamulla on ollut vastoinkäymisiä niin lasten vaatteiden, kuin auton lämmityksen suhteen. Ihana päästä istahtamaan omalle työpisteelle ja ottaa muutama minuutti omaa aikaa aamukahvia juoden ja viikonlopun ihania muistoja kerratessa – näinhän sitä voisi kuvitella.

Niin Sari kuin Simo ovat unohtaneet salasanansa – mikä neuvoksi? Simo ottaa puhelimen käteen ja soittaa tukeen. Tuki piippaa varattua ja kello juoksee. Kahvi ei maistu. Toisessa toimistossa Sari resetoi salasanansa aivan itse. Kahvi maistuu erityisen hyvälle. Aivan ihanaa! Aamun kiireen aiheuttama stressi on laantunut ja Sari tuntee itsensä voittajaksi. Hienoa Sari! Sori Simo! Kun Simo vihdoin saa tunnuksensa auki, on Sari jo täydessä työntouhussa.

Ruokatunnilla Sari ja Simo nauttivat herkulliset lounaat. Sarin lounas maistuu himpun verran paremmalle, sillä hänellä on hyvä fiilis. Simoa edelleen harmittaa ja turhauttaa aamuiset tapahtumat. Miksi menin unohtamaan salasanani? Onko minun pakko olla niin hajamielinen? Miksi en vaan voinut muistaa sitä. Ilman unohdusta olisin ehtinyt valmistella iltapäivän hommia paljon paremmin (kuten se Sari siellä toisessa työpaikassa)…

Lounaan jälkeen Simon sähköpostiin kilahtaa viesti. Eikä mikään tavallinen viesti, vaan kalasteluviesti. Rikollinen yritti samaa kikkaa myös Sarille, mutta Sarilla ovat asiat kunnossa ja sähköpostin suodatus estää viestin saapumisen (ja vaikka se olisikin päässyt viekkaasti Sarin mailiin, ei Sari olisi siihen langennut, sillä monivaiheinen tunnistautuminen olisi estänyt tunnuksen käytön). Samalla kun Sari on täysin tietämätön rikollisten puuhista, Simo menee lankaan ja antaa tunnuksensa suoraan rikollisten kynsiin. Voi Simoa.

Simo on maansa myynyt. Hänen nimissään lähetettiin yrityksen johtoryhmälle yli kolmekymmentä erilaista huijausviestiä, joten nimi on nyt muistissa. Ei huvita, ei kiinnosta, stressaa, ahdistaa ja mieltä painaa – ärsyttää niin lujaa. Simo ei kestä katsoa ketään silmiin. Hän tietää mokanneensa ja pahasti. Jos luulit, että Simon päivä ei voisi tästä enää pahentua – olet väärässä. Simo astuu vielä kerran ansaan ja mitäs tapahtuu Sarille?

Työpäivä alkaa olemaan lopuillaan. Niin Sari kuin Simo katselevat kelloa ja toteavat kuin yhteen ääneen, että vielä yksi maili ja sitten kaupan kautta kotiin. Illalla on vieraitakin tulossa. Pikasiivouskin on tehtävä ja jokin piirakka leivottava. Molemmat lähettävät vielä viimeisillä minuuteillaan arkaluontoista dataa. Simon kauhuksi maili lähtee eteenpäin salaamatta. Voihan nenä. Nyt meni tämäkin plörinäksi. Sari lähettää samanlaista dataa eteenpäin ja kas – sähköposti muistuttaa, että Sari, salataan tämä! Aivan, hieno homma. Salataan vaan!

Sellaiset olivat Sarin ja Simon työpäivät. Aivan tavalliset ihmiset. Aivan samanlaiset työtehtävät. Mitä veikkaat, kumpi henkilöistä nukkuu yönsä paremmin? Kumpi kokee työnsä miellyttävämmäksi? Kumman työpäivät sujuvat kuin tanssi? Kumpi tuntee selustansa turvatuksi?

Ihmiset ovat vain ihmisiä ja inhimillisiä virheitä sattuu. Näitä virheitä voidaan kuitenkin estää niinkin yksinkertaisin keinoin kuin mahdollisuuden antaa työntekijän resetoida salasanansa itse, ottaa käyttöön sähköpostin suojaus ja salaus, suojata tietoja automaattisesti, ottaa käyttöön monivaiheinen tunnistautuminen.. Kuulostaa yksinkertaiselta – no sitä se onkin. Ja parasta on se, että Microsoft 365 Business Premium sisältää nämä kaikki tietoturvaa lisäävät ominaisuudet.

Semmoinen oli siis Sarin ja Simon aivan tavallinen työpäivä. Jos sinun työpäiväsi on kuin Sarin, ei hätää, jatka samaan malliin! Jos kuitenkin Simon työpäivä on lähempänä sinun päivääsi, me Wisdomicilla voimme auttaa teitä taistelemaan turhautumista vastaan. Ota yhteyttä!

Katso video Sarin ja Simon päivästä.

Kaipaatko lisätietoa aiheesta? Ota yhteyttä!

Tietoturva-syöte