Maailmassa on monia verkkoteknologioita ja hyvin monia eri tapoja toteuttaa yrityksen lähiverkkoa ja tietoturvaa yleensäkin. Lähiverkon ja sähköpostin suojaamisessa me Wisdomicilla luotamme Ciscon teknologioihin, joiden avulla voidaan suojata älykkäästi verkkoa, käyttäjiä sekä käyttäjien tekemisiä.

Millä teknologioilla olisi voitu vaikuttaa after work-videomme esimerkkitapauksiin?

1. Sähköpostin suojaus

Cisco Email Security on rakennettu erittäin tehokkaaksi suodatukseksi sähköpostille. Sillä päästään kiinni myös erityisesti huijaus- ja kalasteluviesteihin, joihin käyttäjät ovat tutkitusti alttiita menemään. Tutkimuksen mukaan jopa puolet käyttäjistä klikkaa linkkiä, vaikka olisi tietoinen tietoturvariskistä.

2. Käyttäjien ja laitteiden liikenteen suojaus

DNS-suodatus, eli Cisco Umbrella on erittäin tehokas tapa suojata laitteita ja käyttäjiä. Siinä kaikki verkon laitteet ja käyttäjien työasemien nimikyselyt ohjataan järjestelmään, joka palauttaa vain turvallisia vastauksia. DNS teknologiana kertoo mikä IP-osoite on tietyn nimen, kuten wisdomic.fi takana. Nimipalvelut ovat teknologiana koko internetin ytimessä, joten sen tasolla tehtävä suojaus on erittäin tehokasta ja toimii myös salatulle liikenteelle. Lähes kaikki laitteet ja järjestelmät (ja haittaohjelmat) käyttävät toimivat DNS:llä, internet IP-osoitteilla, joten myös suojaus on kattavaa.

3. Verkko sensorina

Koko yrityksen verkkoa voidaan käyttää tunnistamaan poikkeamia. Poikkeamien tunnistaminen ja käyttäytymiseen perustuva analysointi ovat tapoja päästä kiinni niihin tilanteisiin, kun verkon palomuuri tai muu suojaus on ohitettu vaikkapa kameran, termostaatin tai varastetun tunnuksen kautta. Cisco Stealthwatch analysoi verkon liikennettä ja oppii, mikä on normaalia. Sen jälkeen se voi hälyttää aina, kun havaitaan jotain tavallisuudesta poikkeavaa, vaikka se olisikin palomuurin mielestä turvallista.

4. Lähiverkkojen turvallisuus

Lähiverkoissa erityisesti Ciscon Meraki on ollut erinomainen teknologia. Tähän on kolme syytä: tietoturvallisuus, pilvipohjainen hallinta ja näkyvyys. Meraki mahdollistaa uuden sukupolven palomuurien käyttämisen, sekä eri tietoturvatekniikoiden tuomisen koko verkkoon. Kaikki laitteet päivittyvät automaattisesti, joten ne ovat aina ajan tasalla. Pilvipohjainen hallinta tuo näkyvyyden koko verkkoon päätelaitteelta jopa sovellukseen asti yhdestä pisteestä. Tällöin myös asetukset ovat aina tallessa ja vikatilanteista toipuminen on todella nopeaa.

Tietoturvaa tulee aina ajatella kokonaisuutena

Tässä on mainittu teknologioita, mitä tyypillisesti käytetään tietoturvakokonaisuuden rakentamiseen, mutta siihen kuuluu paljon muutakin. Teidän ei välttämättä tarvitse tietää mitä mikäkin teknologia tarkoittaa tai mitkä olisivat juuri ne oikeat suojaamaan teidän ympäristöänne. Autamme mielellämme teitä tietoturvallisen verkon rakentamisessa. Ole yhteydessä – varaa Viisas vartti!

Tuomas Karhula

Kaipaatko lisätietoa aiheesta? Ota yhteyttä!

Tietoturva-syöte