Koronavirus aiheuttaa myös tietoturvariskejä

Viime viikolla Microsoftin nimissä soitellut ”tuki”huijauspuhelut ja tällä viikolla koronaviruksella ratsastamista – huijarit löytävät aina uuden tavan!

Tiedättehän, että koronavirus aiheuttaa myös tietoturvapuolella suuria riskejä. Jo nyt huijarit ovat alkaneet käyttää interaktiivista koronamallinnusta tietomurtovälineen työkaluna. Tällainen poikkeustilanne on oivallinen turvallisuusuhka, sillä yritykset toimivat vajaamiehityksellä. Esimerkiksi sähköposti- tai toimitusjohtajathuijaukset menevät läpi hujahtaen – ja näin rahanne ovat siirtyneet huijarille.

Koronavirus on nyt kaikkien huulilla, eikä tämä ole jäänyt huijareilta huomaamatta. Tulet varmasti törmäämään esimerkiksi seuraavanlaiseen ansaan: varaat itselle juuri kehitetyn rokotteen koronaa vastaan 10 eurolla ”viralliselta taholta”. Rokotetta et kuitenkaan tule ikinä saamaan, vaan huomaat, että luottokortiltasi veloitetaan kuukausittaan ei-mistään. Tai kiinnostuisitko sinä THL:n vuodetuista salaisista asiakirjoista? Saat sähköpostiisi linkin, joka vie sinut O365:ltä näyttävään kirjautumiseen. Hupsis, kirjautuessa tunnuksesi varastetaan ja saat kaupan päälle esimerkiksi jonkun mukavan haittaohjelman.

Miten voin välttyä huijaukselta? Ensinnäkin, älä syötä tunnuksiasi yhtään mihinkään, mistä et ole täysin varma. Luottokorttitietoja ei käytetä juuri koskaan tunnistautumiseen, joten älä syötä niitäkään mihinkään. No entä se korona? Muista pestä kädet, äläkä koskettele kasvojasi. Se ei auta huijausviesteihin, mutta koronavirusta vastaan se on tällä hetkellä paras keino.

Me Wisdomicilla käymme huijareita vastaan monivaiheisella tunnistautumisella. Jos se ei ole vielä teillä päällä, niin kytkekää se.

Tietoturva-syöte