Kolme kierrosta tietoturvatietämystä

Wisdomicin tietoturvapalveluista vastaava Tuomas Karhula ja toimittaja Jani Halme istuuntuivat parin tuopin äärelle juttelemaan tietoturvasta. Janin kätevät pulauttimet osoittautuivat ei-niin-hyväksi ideaksi ja kuultiinpa myös tarina, miten Ukrainan sähköverkko saatiin nurin yhdellä sähköpostilla. Huhhuh! Hikeä pukkaa otsalle!

Miten sitten pysyä suojassa verkkorikollisilta?

 • Yrityksen käyttäjien koulutus on tärkeä osa tietoisuuden parantamista - ota siis tästä talteen tärpit tietoturvallisempaan IT-arkeen!
 • Hyvin räätälöidyt huijausviestit ovat todella aidon näköisiä.
 • Sähköpostihuijausviestit voivat tulla oman organisaation sisältä.
 • Huijaus voi tulla myös tekstiviestillä tai muita kanavia pitkin.
 • Jos sinulta kysytään tärkeitä tietoja tai pyydetään lähettämään rahaa, vahvista oikeellisuus aina esimerkiksi soittamalla.

 

 • Rikolliset hyödyntävät kiireen tunnetta, aidon näköisiä sivustoja viranomaisena tai luotettavana tahona esiintymistä huijauskeinoina.
 • Epäilyttävän viestin voi tunnistaa esimerkiksi kirjoitustyylistä, epätavallisista URL-osoitteista tai ihmeellisestä lähettävästä sähköpostista.

 

 • Älä usko, jos jokin vaikuttaa liian hyvältä ollakseen totta.
 • Muista myös, että kukaan oikea taho ei halua luottokorttitietojasi vahvistaakseen henkilöllisyytesi.

Varaa Viisas vartti - maksuton konsultaatio yrityksille

Kaipaatko lisää vinkkejä, miten omalla toiminnallaan voi parantaa tietoturvaa tai teknisiä ratkaisuja parempaan tietoturvaan? Varaa viisas vartti tai kysäise chatissä!

Jätä sähköpostisoitteesi tai puhelinnumerosi. Olen teihin yhteydessä vielä tänään. Halutessasi voit myös kysyä lisätietoa chatin kautta.

Tuomas Koivisto
Myyntipäällikkö
tuomas.koivisto@wisdomic.fi
Wisdomic

  SähköpostillaPuhelimella

  Tutustu aiheeseen tarkemmin

  Ciscon työkalut apuna tietoturvarikollisuutta vastaan

  Maailmassa on monia verkkoteknologioita ja hyvin monia eri tapoja toteuttaa yrityksen lähiverkkoa ja tietoturvaa yleensäkin.

  Lue lisää »

  Tietoturvablogi »

  Viisaita IT-ratkaisuja ihmiseltä ihmiselle.

  Wisdomic on noin 60 henkilöä työllistävä suomalainen IT-palvelutalo, jolla on toimipisteet Kaarinassa, Vantaalla ja Seinäjoella sekä konesali Vantaalla. Palveluihimme kuuluvat tietoturva-, pilvi-, konesali-, laite- ja käyttäjätukipalvelut sekä infran ylläpito ja valvonta.

  Tietoturva-syöte